Actueel

Op deze pagina vindt u een selectie van ons nieuws. Vanwege de privacy van onze leerlingen tonen we daarbij slechts één foto per artikel. Als ouder van onze leerlingen kunt u terecht op MijnSchool. Daar vindt u - wanneer u bent ingelogd - het laatste nieuws, de agenda en andere actuele zaken.

17 maart, Suventhiny Esvaran 3e prijs gewonnen op voorleeswedstrijd Waadhoeke.

Suventhiny Esvaran (groep 8b) heeft de 3e prijs gewonnen met de voorleeswedstrijd van de Waadhoeke. De wedstrijd werd georganiseerd door de Bibliotheken van Noordwest Fryslân. In dit bericht kun u lezen hoe ze dit heeft ervaren. 

 

Hoe ik winnaar ben geworden van IKC Toermalijn.

Als eerst heb je een klassenronde, daarin worden twee leerlingen uitgekozen door de juf. Er zijn drie klassen, dus er deden zes kinderen aan mee. We mochten even oefenen. En toen was het zover! De schoolronde, die vond plaats in november 2020.

Een voor een gingen de zes kinderen voorlezen. Ik las voor uit Dagboek van een muts - zoek het lekker uit! De jury (juf Frederike en juf Margriet) beoordeelden ons. Bij de bekendmaking gaven ze ons alle zes een diploma van: Wat leuk dat jullie meededen. En daarna gingen ze uitreiken wie de winnaar/winnares was van de IKC Toermalijn. Ik was de winnares! En de winnaar mocht meedoen met de regionale ronde van de Waadhoeke. 

 

 

Hoe ik heb geoefend in de lockdown voor de regionale ronde.

Helaas kon de voorleeswedstrijd niet in het echt doorgaan door Corona. Dit jaar moesten de winnaars van de school een filmpje opsturen. In januari ging ik twee of drie keer per week naar school om samen met mijn juf te oefenen. Het ging goed ook al zeg ik het zelf. Ik heb veel voor de spiegel en voor mijn moeder en zus voorgelezen. Mijn vrienden gingen mijn ook helpen. Elke keer als ik moest voorlezen toen gingen ze boeiend naar mij luisteren. En mijn zus en juf Femke gaven heel veel tips, om mij te helpen.

 

De uitslag

Mijn juf stuurde het filmpje op naar de jury. De jury was: Arjan Hut (dichter en schrijver), Manon Borst (directeur van Museum Martena in Franeker) en Kate Schlingemann (dichter,schrijver en tekenaar), zij kwamen op 3 februari bij elkaar in de bibliotheek in Franeker om de filmpjes van de 18 leden te bekijken. De resultaat zie hieronder:

Nummer 1: Melle Talsma- it lepen Finster, Achlum

Nummer 2: Fenna Baarda- Eben Haezer, Menaam

Nummer 3: Suventhiny Esvaran- de Toermalijn, Franeker

 

 

Wat vond ik ervan.

Ik ben heel trots op mezelf, omdat ik zo ver ben gegaan. Eigenlijk vind ik iedereen een officiële winnaar. Wie mee hebben gedaan, wie probeerden mee te doen en wie net niet de winnaar werd. Je moet blij zijn met wat je hebt gedaan in je leven en zo ben ik ook heel blij. 
Ik kreeg ook nog een prijs van de bibliotheek: een boekenlegger en een pen met daarop voorleeswedstrijd. 

 

IKC Toermalijn is ontzettend trots op Suventhiny en op het behaalde resultaat op de voorleeswedstrijd! 

Een speciale boodschap van het team

Bekijk de boodschap van het team in corona tijd